Uverejnené Vložiť komentár

Hlinené omietky naživo.

Lepšie raz vidieť hlinené omietky naživo ako 100 x na nete…

hlinené omietky naživo

Rád by som vám ponúkol možnosť vidieť hlinené omietky „naživo“ a to počas realizácie. Veľakrát sa ma mnohí pýtate kde by ste mohli vidieť hotové predtým, než sa pre ne rozhodnete do svojho vlastného obydlia. Je to pre mňa problém, pretože skutočný showroom s hlinenými omietkami a štukmi zatiaľ nemám (ale pracujem na ňom). 95% mojich zákaziek sú súkromné domy a byty, kde už nie je možné prísť len tak na návštevu. Keď to okolnosti a čas dovolia, je možné prísť si pozrieť rôzne (nielen) hlinené povrchy a aplikácie do ekocentra ArTUR alebo do slamenej kupoly štúdia Createrra v Hrubom Šúri pri Senci. Občas sme to riešili stretnutím na blízkej stavbe. To mi príde najvhodnejší spôsob, pretože môžete vidieť môj prístup a moju prácu v procese a popýtať sa na rôzne riešenia detailov, zloženie vrstiev atd.  Preto som sa rozhodol túto možnosť spraviť formou programu „try before you buy“, teda prv než kúpiš vyskúšaj. Takto vieme spoločne vyriešiť problém showroomu a vy sa môžete nezáväzne a zadarmo dozvedieť viac (nie len) o hlinených omietkach a o mojej práci „naživo“.  Postupne budem zverejňovať termíny a lokality prístupných stavieb.

Čo sa môžete dozvedieť pri návšteve stavby?

  • V skratke všetko o hlinených omietkach a štukoch.
  • Podľa čoho si vybrať hlinené omietky.
  • Ako postupovať pri miešaní a nanášaní hlinených omietok.
  • Na čo si dať pozor pri výbere zmesi a postupu nanášania.
  • Čo všetko treba zohľadniť pre konkrétnu stavbu pri výbere stavebných materiálov.
  • Výhody a nevýhody hlinených omietok.
  • Všetko, na čo som schopný zodpovedne odpovedať opierajúc sa o (nie len moje) roky praxe…

Kde sa môžete dozvedieť aktuálne miesta a termíny?

Informácie budem zverejňovať v tomto blogu a formou udalosti na mojej fb stránke: Hlinené omietky, podlahy a marocký štuk – Tadelakt

Ako sa môžete prihlásiť na návštevu stavby?

Najneskôr deň vopred mailom alebo telefonicky (pozri tu: kontakt). Následne návštevu treba ešte telefonicky potvrdiť minimálne 1 hodinu pred samotnou návštevou.

Podmienky návštevy na stavbe.

  • Verejná prezentácia stavieb s hlinenými omietkami je podmienená súhlasom majiteľa stavby, teda nie každá stavba na ktorej pracujem je prístupná.
  • Návštevu si treba vopred naplánovať a dohodnúť na určitý termín, aby sa nenarušil proces výstavby (niektoré postupy pri hlinených omietkach a štukoch nie je možné prerušiť) a aby som sa vám mohol venovať.
  • Treba plne akceptovať čas určený na konzultáciu. V priemere je to 30-60 minút. Štandardne sú moje konzultácie a poradenstvo na mieste stavby platené (pravidlá pozri tu: Cenová ponuka), ale takto vám viem poskytnúť určitý čas zdarma a tak sa môžete vy aj ja rozhodnúť, či budeme v budúcnosti nejakým spôsobom spolupracovať aj na vašej stavbe.
  • Na stavbu nie je možné prísť bez predchádzajúcej dohody a mimo dohodnutý čas!
  • Pre telefonický kontakt ohľadom návštevy prosím dodržiavajte moju pracovnú dobu (pozri tu: kontakty). Mail mi môžete poslať kedykoľvek…
  • V každom prípade treba dodržiavať pravidlá bezpečnosti na stavbe, o ktorých vás samozrejme pred vstupom na stavenisko budem informovať.

Časovo najbližšia stavba pre návštevy je momentálne v Banskej Štiavnici.

Viac info na fb: Hlinené omietky naživo, mailom alebo telefonicky tu: kontakt

Jedná sa o veľmi starý kamenný banícky domček, ktorý sa majitelia rozhodli rekonštruovať čo najviac pôvodnými materiálmi. Zopár fotiek z procesu príprav a omietania:

hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica – postup
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica
hlinené omietky banská štiavnica

 

Prajem vám všetkým pokojný deň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.